sobota, 4. julij 2015

43. tekaški trening

Jeej počasi se že bližam 50 treningu in sem res vesela za to, čeprav me malo muči, ker napredek ni ravno takšen kot sem si želala. Že res, da mi je tek prišel v navado in če ne grem parkrat tedensko tečt, mi nekaj manjka, a vseeno bi lahko v tem času bolj napredovala. Odločila sem se, da bom malo popestrila tekaške treninge in jih naredila bolj naporne, ne vem pa še kako bom to uskladila z prijateljico. Ena možnost je da skupaj tečeva 3x tedensko in grem sama še 1-2x tedensko, druga možnost pa da skupaj tečeva bolj hitro in vključiva intervalne treninge, vendar zaenkrt imam občutek, da bo njej to preveč naporno, saj se že sedaj med progo včasih ustavi za par trenutkov. Že res, da je toplo in soparno, vendar to ni izgovor.. pa tudi ni to ravninska proga, ampak precej razgibana, ampak tudi to ni izgovor, temveč samo prednost, da se hitreje pridobi na moči :) rada bi do konca letošnje sezone odtekla 10km v času pod 1h, kar je precej realen cilj, glede na to da imam še cca 4 mesece časa za to dosečt.

Včeraj sva šli tečt 4km, sama tečem vedno brez se ustavit vmes, ona pa se včasih ustavi za par trenutkov in me potem dohiti ali pa jo počakam na koncu proge. So pa časi spodaj in podatki za moj tek in ne njen..

*4 krog: sva hodili, ker sva srečali sovaščane in psa, ki ponavadi skače po ljudeh
Ker sem videla, da imam po ravnini povprečni srčni utrip 145 na minuto, sem se odločila, da tečem malenkost hitreje, kar se je poznalo tudi na včerajšnjem višjem povprečnem utripu in tudi na povprečni hitrosti teka, ki je za malenkost višja kot na 41 in 42 treningu. 

Danes naj bi šle tudi tečt in po vsej verjetnosti preizkust progo na 5km :) komaj čakam!

Upam, da vas sopara in visoke poletne temperature ne preveč utrujajo in uživate nekje v senci ter se hladite z mrzlo pijačo :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar