torek, 21. oktober 2014

Kako v 20 minutah porabiti 200 kalorij?

Zjutraj sem omenila video, ki prikazuje, kako kakovostno izkoristiti 20 minut, kadar smo na tesnem s časom. Ker med delovnim časom grem večkrat po stopnicah, sem čutila mečne mišice od skakanja čez kolebnico in zato okrevala ali bi sploh danes naredila ta video, da ne bo jutri preveč hudo. Nekako sem se prepričala, čeprav še sama ne vem kako :) in najbrž mi bo jutri žal za to odločitev :D za lažjo predstavo in kot zanimivost pa najprej slika, ki prikazuje koliko je 200kcal glede na različno hrano :)
 Vir: https://eagorainst.wordpress.com/category/dica/page/6/

Potek vadbe
  • Ogrevanje: 2 minuti s preprostimi poskoki na mestu, ki so mene že kar precej izmučili, tako da sem jih delala le 70 sekund in se spraševala v kaj se sploh podajam, če niti ogrevanja ne morem speljati kot prikazuje? Naslednjih 50 sekund sem naredila par vaj za ogrevanje in nato začela z vajami, ki so prikazane v posnetku. 
  • 3x po 1 minuto narediš vaje dviganje kolen - skipping, izmenični poskoki, stopanje na klop, široki počepi in ležeče kolo. Med vsako vajo sem si vzela 10 sekund pavze, pomagala sem si s intervalnim odštevalnikom, ki sem ga našla na youtubu
  • Ko narediš prvi krog vaj, si vzameš cca 1,5 minute pavze in potem vaje ponoviš še 2-krat.
Malo sem se uštela, saj sem v prvem krogu izpustila široke počepe, sicer pa naredila podobno kot je opisano. Na koncu sem posvetila še 2 minuti raztezanju in potem šla direkt pod tuš, saj je vse teklo z mene, kar pomeni, da nisem ravno lenarila :)
Najbolj mi je všeč vaja stopanje na klop, pri kateri sem jaz uporabila škatlo polno s časopisi kot rekvizit :) pri izmeničnih poskokih nisem šla tako nizko, ker mi je bilo že tako precej naporno.

No, sedaj najbrž vse zanima je ali je res možno toliko kalorij porabiti v tako kratkem času... odgovor je skoraj, če bi šla res na polno bi dosegla to mejo, tako sem jih po Garminu sodeč porabila 153kcal v 22 minutah in 49 sekundah pri povprečnem srčnem utripu 154 :) saj bi dala dokazni material, toda brat mi je sformatiral disk in dal nov operacijski sistem, tako da se zaenkrat še ne znajdem najbolje :)
 Vir: http://covermyfb.com/covers/27956/yes+i+did+it+/54862

Ni komentarjev:

Objavite komentar