nedelja, 26. oktober 2014

7. dan - menjava ure in cilji

Saj po eni strani je prav lepo, ker sem danes "lahko" spala eno uro več, vendar po drugi, če pomislim, da bo že okoli 16-17h tema, mi to niti malo ni všeč. Imam raje, da so jutra bolj temna kot pa da se hitreje zmrači... včeraj je bilo prav super, ko je bil sonček in sem še ob 17h pridno delala zunaj, sedaj pa se že čuti, da se bo kmalu zmračilo in me kar daje zaspanost, pa niti 16h še ni.. mogoče bo to idealna prilika, da bom napredovala pri moji diplomski nalogi, ker sem se dosedaj izgovarjala, da je zunaj preveč lepo, da bi sedela za računalnikom več ur.


 Vir: http://www.berkeleywellness.com/healthy-mind/stress/article/walking-woods
En teden je naokoli in moram reči, da sem se že miselno malo bolj zavezala k bolj zdravem življenju. Ta teden sem se 4x rekreirala (kolebnica, 20 minutni video, trening nogometa, hoja na svežem zraku), saj sem šla še v petek na 30 minutni sprehod, ko je bilo tako prijetno toplo. Žal nisem imela svoje ure s seboj, tako da nimam nič zabeleženo in nobenih podatkov o tem, koliko kilometrov sem prehodila. V prihodnje bi se rada pripravila do tega, da bi šla vsaj 1x tedensko na sprehod, saj sedaj imam malo straha pred tem, ker imam bolj slabo odpornost in se hitro prehladim. Pa še baje pomaga to pri izboljšanju imunskega sistema :)

V tem tednu sem si tudi skoraj v celoti zapisovala dnevnik prehrana in opazila, da res zelo rada jem in moram jesti vsaj 5x dnevno. To bi v prihodnje rada tudi ohranila, le da bi omejila število obrokov na 5 in ne več, ker tako zaužijem tudi preveč hrane. 

Cilji za ta teden
  • 4-5x rekreacija vsaj 20 minut
  • med obroki vsaj 2h pavze in 2h pred spanjem ne jesti
Vir: http://www.bodybuilding.com/fun/lee-labrada-12-week-lean-body-trainer-nutrition-overview.html
Ravno danes sem poslušala po TV, kako slabo vpliva na spanje, če zaužiješ obrok preden greš v posteljo. Večji problem je predvsem to, ker si ponavadi zaželimo ne ravno lahko prebavljivo hrano in namesto, da bi dobro spali, telo prebavlja obrok in posledica je slabši spanec. Ker sama ne spim ravno dobro, bom poskušala paziti, da vsaj 2h pred spanjem ne bom jedla, torej bo okrog 20h zadnji obrok.
Vir: http://www.wrd.org/water_quality/drinking-water-standards-california.php
Probleme imam tudi s premajhnim vnosom tekočine, vendar sem opazila, da če želim vse naenkrat spremeniti, ni potem nič iz tega. Če sem 1 leto lenarila, si sedaj lahko vzamem vsaj 2-3 mesece časa, da uvedem novo rutino oz. boljše prehranjevalne in rekreativne navade :) tako, da se bom držala tistega pravila - vsaj 21 dni ponavljaj neko stvar, da ti preide v navado :)

Se slišimo ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar