ponedeljek, 18. maj 2015

23. - 26. tekaški trening

Hej ;) vikend je bil precej pester in naporen, tako da sem danes kar utrujena :( tokrat vam bom spet malo opisala moje pretekle tekaške treninge. S sosedo sva se zmenili, da bova šli 4x tedensko tečt in sicer torek, četrtek, sobota in nedelja. Zaenkrat nama tako obema najbolj ustreza. Kot lahko vidite, sem že opravila 26. tekaški trening, kar niti ni tako zelo malo, pozna pa se že na kondiciji in da imam med treningom tudi občutek lahkotnosti, ko noge kar same od sebe tečejo. Tudi vzponi mi večinoma ne predstavljajo večjega problema.
Za vikend sva razdaljo podaljšali, saj je rekla, da ji proga na 3.7km ne najbolj ustreza, ker je delno asfaltna in se zadnji 1km večinoma vzpenjaš ter ji je prehudo in ne zmore.

23. trening je bila pretečena razdalja 3.7km
24. trening je bila pretečena razdalja 2.7km ob 6h zjutraj! (verjetno je zato tako slab čas, ker je telo štrajkalo v smislu, zakaj ga tako zgodaj mučim :D)
25. in 26. trening je bila pretečena razdalja 4.2km 
Sedaj sva na 4.2km, če google maps pravilno kaže, proga je delno razgibana, ampak se mi zdi glede vzponov manj naporna kot na 3.7km. Nekajkrat jo bova pretekli, nato pa končno prešle na 5km. Takrat bom pa upam, da že imela novo tekaško uro :)
Vir: http://tallahasseescene.com/2015/02/fsu-fitness-wellness/
Pri teku mi je tudi všeč to, ker se gibam zunaj in počasi pridobivam temnejšo barvo, saj v osnovi sem precej svetle polti. Obraz si v 90% namažem s sončno kremo, vendar ne pretiravam z nanosom, saj se mi koža spoti in mi je že šla med tekom krema pomešana s potjo v oči in je bilo precej moteče. Ostale dele telesa pa ne namažem, saj za 30 min, ko sem zunaj, se mi ne zdi potrebno pa tudi tečem večinoma ob jutranjih ali večernih urah, ko sonce ne tako žge. Glede na to, da tečem v tekaški kanateri (majici brez rokavov), sem že dobila nekaj barve po rokah in moram reči, da mi je to prav všeč :)

Upam, da letošnje poletje ne bo tako deževno kot lansko, ker glede na to, da sem kar vremensko občutljiva, me dež, megla in oblačnost prav ubija. Že ta teden bo baje dež, vendar upam, da se bo napoved spremenila, ker v petek, ko je deževalo, sem bila prav lenobna in brezvoljna. Upam, da bom to z rednim gibanjem vsaj malo omilila, ker grem prav sama sebi na živce, ko pridejo takšni dnevi.

Lep dan še naprej :)

4 komentarji:

  1. Pridna si, pohvalno! :) Glede teka zjutraj - a kaj poješ, preden greš teč? Ali greš na prazen želodec? Jaz si ne predstavljam teč na prazen želodec, ampak če bi pa prej nekaj pojedla, pa potem itak ne bi mogla takoj, potem je pa kar takoj ura že enajst in je vroče :/ Ker bi šla tudi rada mogoče kdaj teč zjutraj, pa sploh ne vem, kako to izvest. Saj vem, da bi bilo najbolje pač poskusit, kako bi bilo, ampak kakšen nasvet pa vseeno prav pride :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vedno pojem nekaj, preden grem tečt. Ponavadi je to mleko + čoko + ovseni kosmiči (ali 3je piknik piškoti). Na srečo s tem nimam težav in lahko grem čez par minut tečt, prav tako če grem po kosilu v roku pol urce, ni problemov med tekom :) je pa res, da zadnje leta se za obroke ne toliko najem, da potem ne morem nič, ampak ravno toliko, da sem skoraj sita. Soseda pa pred jutranjim tekom spije le kavo. Najboljše, da poskusiš kaj ti ustreza, pojej mogoče le kakšno sadje (banana) in če boš vidla, da je to premalo pa dodaš še nekaj več ali pa si zajtrk razdeliš na dva dela, 1/2 pred tekom in 1/2 po teku :)

      Tečt na prazen želodec sem šla samo 1x in sem skorajda padla skupaj že po 1km, nikoli več... :/

      Izbriši
    2. Imaš srečo - jaz tako hitro po konkretnejšem obroku ni šans, da grem teč. Sem se pa potem včeraj kar spravila - ko sem vstala, sem popila kozarec vode in pojedla enega cornyja in šla kakšnih 15 minut kasneje teč in mi je šlo bolje, kot sem pričakovala :) Dobra motivacija za naprej. Drugače mi najbolj odgovarja večerni tek, ampak zaradi pretežno popoldanske službe ni ravno pogosto izvedljiv :/ Da bi pa tekla samo za vikend, mi pa tudi ni ...

      Izbriši
    3. Ooo super to slišat, sem vesela, da ti je šlo dobro ;) drugače se čisto strinjam s tabo, meni je tudi premalo, da bi tekla samo za vikend, najbolj optimalno se mi zdi 3-4x tedensko. Je pa včasih zaradi službe in ostalih obveznosti to težko izpeljati, vendar ko ti enkrat preide v navado, je tudi to lažje uskladiti.

      Izbriši